mHealthINX Product Omschrijving

Sinds begin 2020 werkt Games for Health in een consortium met een aantal internationale partners aan een Europees (AAL gesubsidieerd) project aan de ontwikkeling van een unieke oplossing om de mentale gezondheid van werknemers in de zorg te verbeteren. 

De enorme werkdruk tijdens en na Covid-19, maar ook andere factoren, zoals digitalisering van de zorg en een te kort aan collega’s resulteren in toenemende stress. Niet iedereen herkent de verschijnselen van stress direct en loopt er te lang mee door. Het gevolg daarvan is vaak langdurig ziekteverzuim, zoals een burn-out of erger, zoals cardiovasculaire aandoeningen.

De mHealthINX solution biedt het volgende:

 • vroege signalering van toenemende stress
 • regelmatig meten van stress door een uniek systeem of specifieke vragen
 • digitale coaching door middel van een dagboek en adviezen
 • betere planning van dagelijkse activiteiten
 • dagelijkse tips en herinneringen
 • ontspannende oefeningen, zoals luister oefeningen en Mindfulness op een mobiele telefoon
 • een grote diversiteit aan toepassingen op een Virtual Reality (VR) systeem, zoals
  • ontspannende omgevingsbeelden
  • Mindfulness oefeningen
  • leuke en ontspannende spellen
  • concentratie verbeterende spellen

mHealthINX is uniek

De combinatie van methodes, een app, een stress meter en VR toepassing vormen een geheel. Het is daarmee een totaal oplossing die u helpen uw stress onder controle te krijgen, leren ermee om te gaan en uiteindelijk uw stress doen afnemen. Het is uw dagelijkse mentale coach.

mHealthINX onderzoek

Ook uniek is dat de werkzaamheid in een groot wetenschappelijk onderzoek aangetoond zal worden. Dit onderzoek wordt nu uitgevoerd in diverse Nederlandse zorginstellingen. Zodra dit onderzoek is afgerond zal dit gepubliceerd worden. Op dit moment is er in de wereld maar één andere toepassing die wetenschappelijk onderzocht is. 

Voor wie is mHealthINX?

Eigenlijk voor iedereen, voor de individuele werknemer, voor afdelingsmanagers, HR managers en bestuurders. Of voor overheden en verzekeraars die preventie nastreven. 

Het plan is om mHealthINX op licentie basis aan zorginstellingen of bedrijven aan te bieden, zodat werknemers er gebruik van kunnen maken. Ook kan het door verzekeraars aangeboden worden in het kader van preventie. Immers, de kosten van ziekteverzuim als gevolg van mentale aandoeningen of chronische ziekte rijzen de pan uit. Bovendien leidt het ziekteverzuim als gevolg daarvan tot enorme tekorten aan gezonde werknemers. 

Wilt u ons helpen mHealthINX tot een succes te maken?

De oplossing is ontwerpen in samenwerking met toekomstige gebruikers. Op dit moment zitten wij in de laatste fase van het project. Daarom is het voor ons consortium van groot belang zo veel mogelijk informatie te verzamelen van alle belanghebbenden. Dit betreft vragen over de oplossing op zich, over de inzet ervan in de praktijk, over het business model en de haalbaarheid. Alle reacties zullen verwerkt worden in een rapport dat aan de subsidieverstrekker, AAL, zal worden gepresenteerd. 

Natuurlijk zullen adviezen in het eindontwerp worden meegenomen om de ultieme oplossing aan te kunnen bieden. 

En daarvoor hebben wij u nodig! 

De app al geprobeerd? Laat hier uw feedback achter!

  Nadere informatie

  De app – Uw persoonlijke coach

  Een bêta versie van de mHealthINX app is beschikbaar via de Playstore. De app is in het Nederlands. Overigens ook beschikbaar in het Engels en Duits.

  Het digitaal dagboek ondersteunt bij het plannen van interventies, het meten van stemming, stress niveau en andere essentiële parameters.

  De app is tevens uw persoonlijke coach. Door middel van vragenlijsten wordt bijvoorbeeld de vastgelegd hoe de progressie is in het omgaan met stress en wat uw mentale gezondheid is.

  Bovendien biedt de app een diversiteit aan oefeningen die u begeleiden bij onder meer uitstel gedrag, verbetering van concentratie of ontspanning.

  Middels korte berichten wordt u elke dag herinnerd aan het gebruik van uw persoonlijke coach. U kan zelf instellen wanneer u die berichten wenst te ontvangen. 

  Klik hier voor een totaalbeeld van de app (in het Engels)

  De stressmeting - PWA

  De volgende videopresentatie geeft u informatie over de speciaal ontwikkelde stressmeting, het zogenaamde PWA apparaat. Via een bluetooth verbinding wordt het gemeten stressniveau op uw mobiele telefoon in de app opgeslagen.

  De Virtuele Reality Coach

  In combinatie met de app en de stress meting zijn er de VR toepassingen. U kan ontspannen door te genieten van bijvoorbeed een wandeling in het bos, te luisteren en kijken naar het ruisen van de zee of in de bergen rond te kijken. Diverse Mindfulness ontspanningen zijn beschikbaar in Virtual Reality. 

  Er is een diversiteit aan leuke spellen om te ontspannen, de cognitie te verbeteren of het concentratievermogen te verhogen.
  Een indruk van de VR toepassingen vindt u in het volgende filmpje van 11 minuten. Neem even de tijd onder het genot van een kopje koffie/thee, glaasje water of ander drankje en ontspan!

  Met dank aan al onze partners:

  Dit project is mogelijk gemaakt met steun van het Europese Active and Assisted Living programma en ZonMw onder project nummer AAL-2019-6-78-CP.

  Heeft u vragen of wilt u meer weten? Gebruik het contactformulier onderaan de pagina of mail René Luigies: rene@gamesforhealth.net.